Dnevna arhiva July 12, 2013

Vašar starina u Mikser hausu

mikser-veb

Dobra prilika za sve nostalgičare i romantičare da se, bar na dan, vrate u pedesete, šezdesete ili sedamdesete prošlog veka je sutrašnji (13. juli) Mikser Vintage Market, svojevrsni vremeplov u “Mikser hausu” u Beogradu (Karađorđeva 46). Ulaz je besplatan, a “vašar starina” traje od 12 do 22 časa.

Pročitajte više

Elemirac vozi najveći evropski čoper

Motorsjtfeature

Ako želite da izbliza vidite najveći čoper u Evropi, ne morate da idete ni u Grčku, ni u Nemačku, ni u Španiju, već u Elemir, kod Zrenjanina. U ovom naselju živi Žarko Solomun – Žarac (52), jedan od najstarijih članova moto kluba “Arhangel” i vlasnik “čopera” dugačkog preko tri metra. Žarko svoju “mašinu” nije napravio iz hira, već po meri – naš sagovornik je, naime, visok 190 centimetara i težak oko 100 kilograma...

Pročitajte više

Kovin: Pešačenje po delti Dunava

Kovin Stari grad

Najveća maketa Dunava na svetu nalazi se u Starom gradu u Kovinu, mestu samo 50 kilometara udaljenom od Beograda, ali kako svojevremeno nije zamišljeno da bude turistička atrakcija, a kasnije je zapuštena, tek poslednjih godina je posetiocima interesantna “meta”. Dugačka je nešto više od 100 metara i prikazuje ceo tok Dunava kroz Srbiju, od ulivanja Tise do brane na Đerdapu. 

Pročitajte više