Nova domaća video igrica

ekološka igrica

Nemojte se izenaditi ako vas neko od prijatelja na fejsu pozove da igrate “Gde je tvoj prag?”. To je nova igrica koja se ovih dana pojavila i na društvenoj mreži “Fejsbuk”, a koja, osim zabave, ima za cilj i da skrene pažnju na zaštitu čovekove okoline. Tačnije, ovo je ekološka igra o razvrstavanju otpada i recikliranju.

Razvrstavajući otpad i slažući ga u redove ili kolone, igrači osvajaju poene i istovremeno stiču osnovna znanja o recikliranju. Osim ikonica sa različitim tipovima otpada, postoje i specijalna polja koja pomažu da se dobiju bonus poeni.

eko-igricakompjuter-igrice

 

 

 

 

 

 

 

 

Igrica je deo zvaničnog sajta i „Fejsbuk“ strane kampanje „Gde je tvoj prag odgovornosti?“, usmerene na podizanje svesti građana južne i jugozapadne Srbije o značaju zaštite čovekove okoline, primarnom razvrstavanju otpada, recikliranju i energetskoj efikasnosti. Uz finansijsku pomoć Evropske unije i Vlade Švajcarske, preko Programa evropskog partnerstva sa opštinama – EU PROGRES, u saradnji sa konsultantskom agencijom Executive Group i udruženjem građana Generator iz Vranja, kampanja „Gde je tvoj prag odgovornosti?“ se sprovodi u 25 gradova i opština na jugu i jugozapadu Srbije. Više na sajtu www.TvojPrag.rs.

Olivera Radaković

 

Postavite komentar