Kategorija Najave

Pobednik Mostre otvara Festival autorskog filma

Faffeature

Italijanski reditelj Đanfranko Rozi (na slici), dobitnik Zlatnoga lava na ovogodišnjem Venecijanskom filmskom festivalu, otvoriće večeras (28. novembra) u Domu omladine XIX Festival autorskog filma (FAF), koji će trajati do 3. decembra. Nakon ceremonije svečanog otvaranja biće prikazan Rozijev nagrađeni film, dokumentarac Sveti GRA, o ljudima sa margine koji žive pored obilaznice oko Rima, inače prvi dokumetarni film koji je osvojio glavnu nagradu u istoriji Venecijanskog festivala.

Pročitajte više

Predrag Gosta u Etnografskom muzeju

predrag-gosta1

U Etnografskom muzeju u Beogradu, večeras se (u 19,30) svečano zatvara 10. jubilarni međunarodni festival “Čembalo, živa umetnost”. Slušaoci će imati priliku da čuju autentično tumačenje operskih dela i madrigala jednog od najvećih italijanskih kompozitora Klaudija Monteverdija, osnivača opere kakvu danas poznajemo. Dela izvode dirigent i čembalista Predrag Gosta i članovi Barokne akademije Beograd. 

Pročitajte više

Milutin Milanković za decu i odrasle

milankovic1-future

Astronom, geofizičar, klimatolog, matematičar, inženjer pronalazač, doktor tehnike, univerzitetski profesor, književnik…Sve je to bio Milutin Milanković, jedan od naših najvećih naučnika. Mnogo toga o njegovom životu i delu moći će da čuju mališani koji u subotu (2. novembra) odu u Madlenijanum, gde će (na maloj sceni) biti izveden specijalan program prilagođen deci do 12 godina. Ulaz je slobodan.

Pročitajte više